Fericirea în brațele tale – Kelly Moran – Editura LiterPress Publishing – recenzie

“Kelly Moran este scriitoare de cărţi romantice. Se află în topurile de vânzări şi a câştigat premii importante cum ar fi Catherine- Award, finalistă la Readers’ Choice, Holt Medallion şi finalistă la Award of Excellence prin Romantic Writers Award. Romanele ei se află între cele mai bune 10 romane pe lista USA Today.
Kelly afirmă că se inspiră de la oricine şi orice din jurul ei şi că întotdeauna are în minte un roman. Nimeni din cunoscuţii ei nu clipeşte când ea vorbeşte singură. E interesată de filme lacrimogene, baseball, baschet, să-i înnebunească pe alţii şi să doarmă pe apucate. E dependentă de cafea şi ciocolată, dar asta e secret. Locuieşte în Wisconsin cu soţul ei şi cei trei fii, precum şi cu un câine de vânătoare. Mare parte din familia ei locuieşte în Carolina de Nord și de Sud, aşa că îşi petrece mult timp acolo. Îi place să ia legătura cu cititorii ei.”

El nu este erou așa cum îl crede ea …
Un cer care pare infinit, munți ale căror vârfuri înzăpezite strălucesc în soare, flori sălbatice care se leagănă în vânt. Aceasta este ceea ce îl așteaptă pe Nate Roldan când ajunge la ferma Flori sălbatice. În același moment își dă seama că locul lui nu e aici. Cu motocicleta și tatuajele sale, iese în evidență ca o pată urâtă de ulei în acest loc frumos și liniștit.
Asta pare că pur și simplu nu o deranjează pe Olivia Cattenach.
Din cauza ei este aici Nate. El a jurat fratelui ei pe moarte să aibă grijă de ea. Dar această sarcină amenință să-l sfâșie. Pentru că o dorește din primul moment cu o intensitate care îl sperie. Și îi ascunde ceva care ar putea să o distrugă …
Frumoasă, spirituală și dulce, Olivia este tot ceea ce el nu merită. Născut un nimic, el va muri un nimic. Deși vinovăția este un lucru viu, este prea greu de rezistat tentației. O vrea. Mai mult, e îngrijorat că are nevoie de ea.
Ea încearcă să-l salveze, dar când va afla adevărul, el va pierde singura fericire pe care o cunoscuse vreodată.
”(LiterPress Publishing )

Un ranch imens, un grup de oameni care lucrează împreună, mai mult prieteni decât subordonați, tânăra stăpână Olivia Cattenach și mătușa ei Mae, plus amintirea lui Justin, fratele tinerei mort în luptă. Pe terenul mare aflat dintotdeauna în stăpânirea familiei Oliviei, erau 4 case, casa mare unde stătea familia și eventualii oaspeți, casa lui Nakos, administratorul fermei și prietenul ei din copilărie, și două case pentru oamenii care lucau acolo.


Olivia lucra cot la cot cu ei, era ca un Vulcan, dar și ca un spiriduș, veșnic acolo unde era nevoie. După moartea părinților Oliviei, parintii lui Nakos se retrăseseră în rezervația de indieni, dar el îi rămăsese alături. Între ei se dezvoltase o prietenie dincolo de cuvinte, erau ca o singură minte, dar, deși Mae își dorea, cei doi nu deveniseră iubiți, ci mai degrabă frate și soră. Când părinții le muriseră în accident mătușa Mae venise să stea cu ei, să-i crească și să se ocupe de ranch. Pentru Justin, Olivia care era puțin mai mare, fusese stânca pe care se sprijinise mereu. Crescând își dorise mai mult și se înrolase în armată, fiind trimis să lupte în străinătate. Acum era înmormântat alături de părinți în micul cimitir, iar Olivia îl vizita zilnic spunându-i toate gândurile și problemele ei.
Relativa pace și seninătate a locului și a oamenilor este întreruptă de sosirea lui Nate, colegul din armată a lui Justin.
Acesta îi aducea Oliviei o scrisoare, scrisă de Justin înainte de luptă, și într-o lădiță sculptată de el câteva lucruri ale fratelui ei.


Olivia îl primește cu sufletul deschis, îl angajează la ranch ca om bun la toate, îl cazează în casă, îl hrănește și-l observă cu atenție pentru că atracția dintre ei este instantanee.
Bones, câinele Oliviei, îl acceptă și el de la început și se atașează foarte mult de Nate.
După ce-l verifică și-l observă atent, Nakos îl va accepta fără rezerve, la fel ca și ceilalți lucrători.
Deși Nate încearcă să reziste, bunătatea tuturor, atenția Oliviei și a mătușii, îi dărâmă încet încet zidurile de apărare și povestea de dragoste a tinerilor este toridă.


Nate îi promisese lui Justin că va avea grijă de sora lui, deși avea emoții gândindu-se cum va reacționa ea când va afla adevărul. Totuși nu-i poate rezista. La fel ca Justin și Olivia îi dărâmase barierele din jurul sufletului.
Copil al unei drogate, abandonat, crescut în case de copii, membru al unei bande, anii din școala de corecție și în final ca o salvare înrolarea în armată. Ăsta era Nate.
Asta fusese viața lui, mereu dezamăgit, părăsit, urât de cei care poate ar fi trebuit să-l mângâie și să-l aline. Nate își asumase pentru fiecare eșec vina, o vină inexistentă și era convins că nu merită să fie iubit.
Primul care-l înfrânsese fusese Justin care-i penetrase platoșa, dar moartea lui și concluzia armatei că ar fi fost vina comandantului, îi adâncesc și mai mult complexele. Ieșit din spital, primul drum îl face la ranch.


Nate nu-și dă seama că modul lui de-a interacționa cu câinele și cu ceilalți angajați, felul în care le salvează pe Olivia și pe Amy, felul în care se manifestă când Olivia este rănită, modul în care se implică, și chiar micuțele sculpturi pe care le face îi indică în mod real caracterul: bunătate, compasiune, empatie, dar și duritate când e necesar și multă sinceritate.
Impresionat de el și de dosarul lui șeriful îi oferă un post.


Mărturisirea pe care i-o face Oliviei declanșează cutremurul. Pleacă de la ranch convins că ea nu poate decât să-l urască, se angajează, încearcă să-și amenajeze un loc de trăit.
Doar că nu-și imaginase că Olivia va înțelege mai repede decât el tot ce se întâmplase.
Abia discuția cu Nakos și apoi monologul de la mormântul lui Justin îi amintesc toate circumstanțele, acțiunile și cuvintele lui și ale lui acestuia.

Ce va face Nate în continuare?
Cum reacționează Nakos când îi află toată povestea?
Ce părere are Olivia și cum acționează?
Cum se va termina povestea tinerilor?

Veți găsi răspunsuri citind cartea.
Nu este doar saga unei familii sau o simplă poveste de dragoste.
Toată cartea este o lecție despre trăiri, sentimente, doruri, iubiri, trădări, iertare, acceptare, o adevărată lecție de viață.

Library Journal spune:

“Personajele autentic creionate, emoțiile realiste și o frumoasă poveste de dragoste fac imposibil de lăsat deoparte această carte emoționantă.”

Autor: Arcidalia Ghenof


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.