DESTRUCTIVE LOVE, de Olivia Clarke – Editura Literpress Publishing- recenzie

Recenzie – Arcidalia Ghenof

“Julia și-a promis că nu va mai iubi niciodată, lăsând o unică și mare decepție să o țină departe de iubire. Ancorată în relații pasagere, crede că este ferită de dezastre sentimentale. Experiența cu Eric din adolescență a lăsat urme adânci și nu crede că va mai iubi vreodată.

În trecut, Eric a pus un pariu pentru dragostea Juliei. Doar că nu își imagina că îl va pierde, sfârșind prin a se îndrăgosti de ea. Când revine în viața ei e hotărât să o recucerească sau cel puțin să îi câștige iertarea, însă, un secret îi va schimba planurile.

Andy este bărbatul bun de pus la rană, vecinul grijuliu, căruia îi cade cu tronc Julia. Începe să petreacă timp cu ea, doar că un pariu stupid cu Oliver, prietenul Juliei, va dinamita întreaga lor relație.

Când Eric revine în viața Juliei, tot universul său este perturbat. Apropierea dintre ei este electrizantă. De aici până la o dragoste distructivă e doar un pas.

Doi bărbați atrăgători, carismatici, unul mare cuceritor – ,,băiatul cel rău”, altul familist, potolit – băiatul cel bun. Și, totuși, amândoi pătimași, purtători ai unor secrete care vor întoarce viața Juliei cu susul în jos și poate distruge tot.”

“PRIMA IUBIRE

UN PARIU…

UN PARIU CU VIAȚA TA

O DRAGOSTE DISTRUCTIVĂ”

Oare e posibil??? Prima iubire, cea care-ți dă primii fiori, poate fi distructivă?!!!

Da, e posibil !!!  Și cel mai rău e că, dacă nu s-a împlinit, lasă în urmă remușcări, regrete, sentimente amestecate de ură și iubire, și uneori un suflet sfărâmat.

Rar, dar cu atât mai frumos, este când prima iubire “se împlinește” și “te împlinește”, când rămâne prima și singura, sau când amintiri plăcute te însoțesc toată viața.

Aici din păcate nu este cazul…

Pentru Julia era prima iubire, până atunci se ferise de gașca de vedete, de prietenii și de dezamăgiri. Dar întâlnirea cu Eric, pe care-l iubea în secret, și comportamentul lui, o fac să “lase jos armura”, să-și manifeste dragostea.  Eric,  deși pornește de la un pariu prostesc,  se îndrăgostește la fel de puternic.

Doar că gașca,  și mai ales Angela, “o fostă “ a lui, care pusese totul la  cale, filmează prima  noapte a Juliei și prezintă  videoul pe tablă în clasă, transformând frumusețea în mizerie.

Julia nu mai vrea să audă nimic, nici de la Eric, nici de la gașcă, nu acceptă nici o discuție.  Își termină școala, urmează o facultate, și ajunge o persoană importantă la o mare firma de medicamente din Londra. Prietenia cu cele două colege de cameră din facultate,  o ajută foarte  mult. Acum Jane locuia în Italia, dar Tina era în Londra și trăia o frumoasă poveste de dragoste, încă din facultate, cu Dan.

Julia își jurase să nu se mai îndrăgostească, avea casa ei, un motan drept companion, și întâlniri pe un site de “dating”, adică aventuri de-o noapte de câte ori voia. Nu se culca decât o singură dată cu un tip, nu-l mai întâlnea a două oară și nu dormea toată noaptea cu el.  Zbura și ea “din floare în floare”, convinsă că așa nu-și va distruge inima, pe care abia reușise “s-o lipească”.

Și …se petrec două lucruri în același timp.

În casa de lângă ea se mutase un nou vecin, Andy, iar la firmă trebuie să lucreze cu reprezentantul altei societăți, care se dovedește a fi Eric.

Și de aici o grămadă de situații amuzante , dar și triste, o încercare a fiecăruia de-a părea vindecat și indiferent, o relație “de probă “ cu Andy, ca o pavăză împotriva lui Eric.

Doar că Andy are și el povestea lui dureroasă de dragoste, dorințele, visurile lui , și se dovedește a fi în contratimp cu Julia. Mai intervin și colegi care se ocupă de intrigi.

După multe peripeții,  Eric reușește  să-i spună că i-a părut rău că nu l-a lăsat să explice situația,  și nu i-a dat o a doua șansă, că Julia e singura fată/ femeie pe care a iubit-o și încă o mai iubește.

Ești steaua mea albastră, luceafărul dimineților și soarele de peste zi.  Ești lună…aer…pământ…foc…  Îmi ești tot, și mai mult.”

Superbă declarație!!!

Aceleași sentimente le încearcă și Julia, care visase mereu la o dragoste ca a părinților ei, din păcate prea de  timpuriu curmată.  Totuși , când vede că mama ei acceptă o nouă șansă la iubire,  se hotărăște să facă același lucru.

Vor fi nopți și zile pline de iubire, decizii bune sau decizii proaste, dar viața va “tulbura apele”, călăuzindu-l pe fiecare spre destinul său.

Ce se întâmplă cu Jena și Tina?

Ce se întâmplă cu Andy?

Ce va face Eric?

Ce va face Julia?

Ce încercări îi mai așteaptă?

Rămân împreună?

Trebuie să citiți cartea pentru a afla toate astea pentru că  așa cum spune Eric:

Eu și ea, doi muritori de rând, care iubesc. Doi oameni care s-au iubit. Un el și o ea. O poveste care nu trebuia să înceapă. Și totuși a început.”

Veți citi un roman interesant, cu multă introspecție, multe întâmplări, cu dialoguri spumoase și amuzante, dar cu un cumul de sentimente extraordinar.

Recunosc că am trăit totul la intensitate maximă, am râs, m-am enervat, am înjurat și chiar am plâns cu personajele, marcată și de propria mea poveste petrecută cu foarte mulți ani în urmă , dar niciodată uitată.

Până la urmă cred că ăsta este și rolul unui roman bun, să te facă să trăiești “cu el și în el”

Felicitări autoarei! Arcidalia Ghenof

Carte disponbilă pe site-ul literpress.ro


Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.