Decizii scandaloase, de Nova Riley – Literpress Publishing – recenzie

Decizii scandaloase, de Nova Riley – Literpress Publishing – recenzie Arcidalia Ghenof

“În Anglia secolului al optsprezecelea, societatea este cea care hotărăște în numele tău, fie că îți place, fie că nu. Cu toate că a rămas singură pe lume și zestrea nu-i permite a face o partidă prea reușită, Emma Sallinger se încăpățânează să nu se supună, chiar de ar fi să devină domnișoară bătrână, spre disperarea mătușii Violet. Emma visează la marea dragoste, dar este conștientă că nu o poate găsi, cel puțin nu în persoana arogantului duce Lancaster.

Întâlnirea cu misteriosul și excentricul duce Lancaster îi va răsturna lumea cu susul în jos, determinând-o să ia decizii scandaloase, total nepotrivite vremurilor și etichetei.

James Brighton – duce de Lancaster ascunde un secret care îi întunecă viitorul și nici prin cap nu îi trece să se îndrăgostească vreodată. Nici nu visează să întâlnească o femeie care să îl impresioneze. Dar când două firi puternice se apropie, se lasă cu…decizii scandaloase.

În aceeași perioadă, o serie de crime odioase cutremură liniștea aparentă a orașului, punându-l la încercare pe blândul detectiv  O’Donell, care se luptă și cu demonii proprii.

Oare cum va reacționa James Brighton când Emma va ajunge în ghearele”

“O poveste de dragoste tumultoasă, secrete de familie, crime macabre, totul într-un historical absolut fascinant.”

Este primul roman al autoarei pe care-l citesc, cred că este și cartea de debut a acesteia.

O poveste, sau mai corect spus, mai multe povești care se întrepătrund,  în Anglia secolului al XVIII- lea.

Educația rigidă, obiceiurile, cutumele, misoginismul, prostia și lipsa de cultură, chiar și a celor considerați elite, fac din acea perioadă un fundal excelent pentru povești de dragoste și nu numai.

Dacă pe fundalul epocii adăugăm povești de dragoste, secrete întunecate, lupta femeilor pentru independență și siguranță, un criminal feroce din lumea bună, crimele aparent fără motive, răpiri și un detectiv inteligent și dedicat, avem rețeta unui roman extrem de interesant și plin de adrenalină.

Nu vă spun mai multe despre povești, pentru asta  trebuie să  citiți cartea.

Credeți-mă merită!

Dar voi preciza ce mi-a plăcut  și m-a determinat să nu las cartea  din mână până la final.

Citind romanul te aștepți la niște secrete întunecate  din trecutul ducelui, dar  este ceva mult mai personal perceput ca o tragedie de către acesta.

Va trece peste asta?

Eroina este prototipul femeii sigură de mintea și inteligența ei și urăște ideea de-a fi sclava unui bărbat. Își dorește un parteneriat onest și o căsnicie din dragoste, și este susținută de alte femei și chiar bărbați care sunt de acord cu ea.  Va reuși oare?

În paralel vedem tiparul clasic al femeilor din acea vreme, cu idei bine înrădăcinate prin educația primită, multă frivolitate și arta de-a nu gândi.

Dar avem și personajul malefic, foarte inteligent, capabil să manipuleze oamenii, indiferent la orice în afară de propriile păreri,de siguranța că este îndreptățit să ucidă , pentru ceea ce crede el că ar fi “puritate”.

Și în paralel detectivul, care în ciuda propriilor probleme de viață, vrea să descopere și să pedpsească criminalul indiferent de clasa socială din care provine.

Va reuși oare?

Apoi discuțiile dintre cei doi protagoniști principali, care oscilează între a fi protocolare, conform etichetei, dar sfârșind prin a fi intense, conform sentimentelor împărtășite, sunt amuzante și spumoase.

Așa că vă recomand cartea, un historical romance interesant, atractiv, amuzant și mai ales bine scris.

Aștept un nou roman al autoarei. ARCIDALIA GHENOF

Carte disponibilă pe site-ul Literpress.ro


One thought on “Decizii scandaloase, de Nova Riley – Literpress Publishing – recenzie

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.