Karma-i o zdreanță – Simona Tănăsescu – prerecenzie – Editura Velvet Story

Karma-i o zdreanță – Simona Tănăsescu – prerecenzie – Editura Velvet Story

  Se spune despre karmă că ar fi un proces de repetiție a unor evenimente, care – asemenea unor piese de puzzle amestecate – așteaptă să fie soluționate, iar imaginea de ansamblu, tabloul final, să fie cel care oferă echilibru deplin ființelor care l-au alcătuit. Cu alte cuvinte, karma poate fi ridicată la rangul de entitate căreia i se pot atribui caracteristici umane… e blândă, veselă, tristă… sau poate părea o „zdreanță” în anumite circumstanțe. Totuși, tușa finală a tabloului îi aparține întotdeauna omului… cel care a fost înzestrat cu o unealtă imbatabilă, dar înșelătoare și periculoasă – liberul arbitru.

   „Karma-i o zdreanță” e unul dintre acele romane pentru care ai căuta formula miraculoasă de dilatare a timpului… ca să ai timp să citești totul fără întrerupere. Este o carte care redefinește conceptul de roman erotic, dar care folosește în construcția sa elementele cheie cu o ingeniozitate originală, astfel încât cititorului îi va fi imposibil să lase cartea din mână fără a fi aflat întreaga poveste.

  Dincolo de povestea de iubire care transcende în timp, desfășurându-se conform unor linii total imprevizibile ale destinului, cartea aceasta are un substrat psihologic profund, dezvăluind tipologii ale unor caractere umane modelate în funcție de circumstanțele vremurilor în care își duc existența.

  Fără îndoială, există suflete pereche… și indiferent de mofturile karmei, ele se vor căuta mereu prin secole, prin existențe care îi vor apropia și le vor oferi mereu ocazia să fructifice șansa de a fi împreună. Astfel, povestea lui William Gray și a prințesei Rhenna, a lui Matteo Rossi și a Renei, a lui Stefano și a Rennei sunt poveștile unor suflete pereche a căror menire este să se caute prin valurile învolburate ale timpului… și nu e ușor, mai ales atunci când karma nu vrea să se lase îmblânzită.

  „Karma-i o zdreanță” este, cu siguranță, o carte explozivă care va fi citită cu sufletul la gură, fie că vorbim de cititori de romance, de roman erotic sau de chiar de thriller. Viețile personajelor poartă accente electrizante, captivante, într-un roman cu o construcție inteligentă, care pare scris dintr-un impuls al inspirației, însă analiza mai profundă reliefează nu doar talentul scriitoricesc, ci și o asiduă muncă asupra tehnicii natarive. Pasajele de descriere – fie că sunt portrete fizice ale personajelor sau a unor locuri de desfășurare a acțiunii – alternează cu dialogul, în cadrul căruia replicile poartă savoarea unei perpetue provocări. De multe ori, tensiunea acumulată se atenuează cu replici pline de umor, astfel încât cititorul nu rămâne captiv pentru mult timp unei singure stări, ci este purtat printr-un adevărat curcubeu de emoții pe care le trăiește intens, cu fiecare rând pe care îl citește.

  Intensă ca o cafea tare și fiebinte, dulce-amăruie, cartea Simonei Tănăsescu are savoarea unei călătorii într-un plan în care lumile devin doar simple detalii în fața iubirii adevărate.

Rodica Pușcașu

Carte disponibilă pe site-ul Editura Velvet Storykarma-i-o-zdreanță

Literatura pe tocuri – review


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.