Ispita de Christina Dodd-Iubiri de poveste

 Ispita de Christina Dodd-Iubiri de poveste

Titlu original: Lost in Your Arms

Editura Alma-Litera

Număr pagini 283

Seria Guvernantelor : Dragoste şi abandon, Logodna în înalta societate, Legile iubirii, In cele mai nebuneşti visuri, Ispita, Mireasa mea favorită, Arta iubiriiSuflete perecheAleasa prinţului

  Dintre cărțile apărute la Editura Alma scrise de Christina Dodd-Seria Guvernantelor, aceasta mi s-a părut cea mai bună. Așa cum în majoritatea cărților scrise de Christina Dodd, eroinele sunt femei puternice care depășesc orice obstacol, încercând să supravieţuiască, așa și în această carte o întâlnim pe Enid MacLean, o femeie care împotriva sorții (nu fusese prea blândă cu ea) reușește să meargă mai departe cu fruntea sus. Mi-a plăcut puterea și capacitatea ei de a supraviețui într-o societate plină de reguli și principii. Chiar dacă a fost umilită, înșelată, părăsită, a reușit să-și găsească singură propriul colac și să se mențină la suprafață.

Londra 1843.

  Enid era îngrijitoarea bătrânei lady Halifax, o doamnă destul de acrișoară și mofturoasă cu propriile tabieturi,  dar corectă și făcându-se iubită de cei care lucrau pentru ea. Enid se atașase în timp de ea, își găsise cumva locul aici, chiar dacă visul său fusese să aibă o familie, o căsuța, o grădină de legume. Poate, cândva, în viitor acest vis se va realiza, dar slabe speranțe. Era căsătorită cu Stephen MacLean, care a umilit-o, iar după trei luni a abandonat-o și a lăsat-o plină de datorii. Trecuse nouă ani de atunci, nu mai știa nimic și nici nu voia să știe sau să aibă vreo legatură cu el. Era un bețiv, un cartofor, un afemeiat, un nenorocit,  familia acestuia o renega atât pe ea cât și pe el, mai ales vărul lui, Kiernan MacLean, șeful clanului ( îi trimisese o scrisoare și o acuzase că este profitoare și mercenară)-dar era căsătorită încă cu el. Când credea că are puțină liniște în viaţa ei este chemată să aibă grijă de soțul rătăcitor, care era pe moarte din cauza unei explozii.  Nu voia să plece, mai ales că doamna era  bolnavă și nu știa cât mai are de trăit. Dar la insistenţele lui Lady Halifax și a conștiinței pleacă să termine treaba, cu gândul că se va întoarce.

  Ajunge pe domeniul lordului Throckmorton (prieten al soțului), unde fusese adus Stephen. Nu își mai văzuse soțul de nouă ani, nici nu-și mai aducea bine aminte cum arată, pentru că ceea ce se întâmplase între ei fusese foarte repede și foarte scurtă perioada-doar ochii- asta își aducea aminte, acei ochi  inconfundabili-verzii ca mușchiul de pădure. Era mutilat, față, piept, picior, avea așchii ale exploziei peste tot-arata ca o mumie și mirosea și mai rău, era în inconștiență și nimeni nu credea că își va reveni.  Își propune să îl salveze pe acest om, nu pentru că era soțul ei, ci pentru că era om și avea dreptul la viață. Îl îngrijește, îi șoptește la ureche cuvinte, îi bagă pe gât supă și apă, îl mângâie ca pe un copil,  îi aduce lumina de care are nevoie în întunericul lui, doarme în camera lui fiind tot timpul în preajmă. Și iată că minunea se produce, acea voce suavă, acel miros și acele mângâieri,  acei sâni formidabili de care se sprijinise chiar și în inconștiența lui, îl aduce la viață, scoțându-l din întuneric. Lângă el era o femeie căreia îi recunoaște mirosul, vocea, sânii, dar nu știa cine este. Nu știa nici cine este el, ce se întâmplase și ce cauta într-un loc de care nu-și aducea aminte.

  Dar luptătorul și conducătorul din el își pune amprenta, iar când vorbește seamănă ca și cum ar fi fost stăpânul lumii. Dialogurile și scenele dintre cei doi sunt spumoase, amuzante pline de viață, și te fac să-ți dorești să citești cât mai mult. Dar la un moment dat în carte (o exprimare nu foarte în regulă, dar..) stagnează ceva, simțeam că nu mai depășeam momentul camerei și credeam că toată povestea se va petrece acolo, nu era chiar plictisitor, dar parcă îți dorești și ceva acțiune. Și… vine momentul… când căsuța de pe domeniul unde erau ascunși de criminalii care încercase să-l omoare este cuprinsă de flăcări și sunt nevoiți să fugă în Scoția la familia lui. De aici încep și peripețiile, scenele de dragoste între cei doi și gândurile, iar pe parcurs și câștigarea memoriei.

  Cât timp au petrecut împreună, ea îngrijindu-l, el recuperându-se, împotriva tuturor celor întâmplate în trecut între cei doi soți. a disprețului ei față de el, pentru că o umilise și abandonase lăsând-o plină de datorii, față de dezinteresul lui timp de nouă ani-ceva se întâmplă. Realizează că Stephen soțul ei nu mai era același om, era schimbat, poate pentru că își pierduse memoria? Dar în noaptea incendiului, după ce primește o scrisoare că Lady Halifax a murit, se aruncă în brațele lui vrând să fie și ea iubită de cineva, chiar și de soțul ei infam. După ce se salvează din incendiu, stând unul lângă altul  ea tremurând și gândindu-se că el va pleca în Scoția, realizează pentru prima dată diferența de înălțime. Își aducea cel mai bine aminte ochii soțului și înălțimea lui, când stătuse alături de el în capelă, îi ajungea până la umăr. La acest bărbat umerii erau cu mult mai sus, era cu mult mai înalt, și își dă seama că nu este soțul ei-este o adulteră.

  De aici încep marile peripeții, acțiunea adevărată, o călătorie prin Anglia și Scoția, revenirea memorie lui, dar în ce moment? Vom face cunoștință cu clanul scoțian, cu regulile lor, cu kilturile și acei bărbați posesivi făcând orice pentru femeile lor, dar neștiind cum să le curteze, cu pasiune plină de foc.  Iar finalul mi-a plăcut extrem de mult, așa da negociere!…………

  Cine este bărbatul pe care Enid îl crezuse soțul ei? Ce se va întâmplă când el își va recăpăta memoria? Cum vor decurge lucrurile între cei doi? Adevăratul Stephen mai trăiește? Cine și de ce le-a vrut moartea? Cum va fi prins criminalul sau criminalii? Întrebări la care veți găsi răspuns, dar și ceva în plus, numai dacă citiți cartea.

 9,5 puncte 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti


One thought on “Ispita de Christina Dodd-Iubiri de poveste

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.