Prăjitură Kodrit Kadir

Prăjitură Kodrit Kadir

Ingrediente pentru crema caramel:

– 800 ml lapte;

– 5 ouă;

– 200 g. zahăr;

– 1 lg. esenţă de rom;

– un praf de sare.

Ingrediente pentru blat:

– 1 ou;

– 100 g zahăr;

– 100 ml. lapte;

– 100 ml. ulei;

– 100 g. făină de grâu;

– 1 plic praf de copt;

– 3 lg. cacao;

– 1 lg. ness.

Mod de preparare:

Blat: Amesteci toate ingredientele (nu contează ordinea) într-un bol încăpător, până ce amestecul este omogen.

Crema: Într-un bol pui ouăle, zahărul, laptele, praful de sare şi esenţa. Omogenizezi.

În tava în care vei coace prăjitura caramelizezi 5 linguri de zahăr pe aragaz. Laşi tava să se răcească şi torni în ea amestecul de crema peste zahărul caramelizat. Apoi, torni compoziţia de blat in tava. Nu nivelaţi, va arăta ciudat, dar nu va îngrijoraţi. Compoziţia se va întine în toată tavă în momentul când se va coace. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu, cam 40 de minute.

Când s-a copt, peste tava se asează platoul pe care serveşti prăjitura şi o răstorni rapid, cu o mişcare sigură, altfel va curge pe jos tot caramelul.

 Poftă Bună!

Autor Robert Bădică


2 thoughts on “Prăjitură Kodrit Kadir

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.