Prăjitură cu vișine
Revista Rânduri cu dichis-Nr. 7/Iulie 2017
Autor: Robert Bădică
Vă aduc astăzi în atenție această prăjitură cu vișine, deoarece este sezonul lor. Acrișoare, vin în completarea perfectă pentru aluatul dulce. Nu trebuie să petrecem ore în bucătărie să o facem, durează puțin. Nu rămân nici multe vase de spălat, pentru că totul se amestecă într-un singur bol. Este perfectă rece, scoasă de la frigider, alături de o cupă mare de înghețată de vanilie.
Ingrediente:
– 300 g. făină albă de grâu;
– 200 g. zahăr alb tos;
– un plic praf de copt;
– un praf de sare;
– un plic zahăr vanilat;
– 4 ouă;
– 200 ml. lapte;
– 100 ml. ulei vegetal (de floarea-soarelui);
– esență de rom;
– 250 g. vișine fără sâmburi.
Mod de preparare:
Într-un bol punem făina, zahărul, praful de copt, praful de sare și zahărul vanilat. Omogenizăm bine. Adăugăm apoi peste amestecul din castron ingredientele ude, respectiv: ouăle, laptele, uleiul și esența. Amestecăm până ce obținem un aluat care curge cu ușurință de pe spatulă. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așezăm deasupra aluatului vișinile date prin puțină făină. Coacem prăjitura pentru 40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Lăsăm să se răcească, porționăm și servim bucățelele decorate cu zahăr pudră.
Poftă Bună!
cam mult zahăr (?) 🙂
LikeLike
Sincer, aici depinde de fiecare. Poti sa pui dupa gust, din cate stiu eu, dar fiind cu visine, trebuie indulcita putin. 🙂
LikeLiked by 1 person
Corect! Visinile sunt fructe acrisoare si trebuie mai mult zahar 🙂
LikeLike
Bunatati…. yumiii
LikeLiked by 1 person
🙂
LikeLike
Super reţeta. Simplu, gustos, perfect pentru vară. Şi cat se coace in cuptor, timp pentru lectură. 🙂
LikeLiked by 1 person
daaaaaa 😀
LikeLike
Yammy. Bune prajiturile lui Robert, pacat insa ca nu se fac singurele.
LikeLiked by 1 person