Chec aperitiv
Autor: Robert Bădică
Un chec foarte, foarte bun. Se face uşor, rapid şi este delicios! Puteţi folosi şi alte ingrediente, precum cubuleţe de ardei roşu, şuncă presată, kaizer sau ce mai doriţi.
Ingrediente:
– 250 gr. făină albă de grâu
– 200 ml. lapte
– 200 gr. caşcaval ras
– 10 măsline fără sâmburi, tăiate cubuleţe
– 3 ouă
– sare, piper
– 5 felii de salam, tăiate cubuleţe
– 50 gr. unt topit şi răcit
– o jumătate plic praf de copt
– 1 ceapă tocată solzişori
Într-un bol se sparg ouăle, se adaugă sarea, piperul şi se amestecă. Apoi, se adaugă caşcavalul, ceapa, salamul, măslinele, untul şi laptele şi se omogenizează. Făina şi praful de copt se pun la final. Într-o tavă de chec tapetat
ă cu hârtie de copt sau cu ulei şi făină se toarnă aluatul şi se coace 45-50 de minute la foc mic, până ce checul se rumeneşte frumos. Se feliază rece.
Poftă Bună!
Arata cu adevarat gustoase! Bravo, Robert! Faci fetele invididioase, cand compara cu ce le-a iesit lor! 😀
LikeLiked by 2 people
Arata tare bine, suna promitator. O sa o incerc si eu
LikeLiked by 2 people