Prăjitură Congoleză

Prăjitură Congoleză – rețetă

18949000_1402011833212993_280278182_o

         Astăzi am avut chef de ceva dulce, preparat în casă. Rareori se întâmplă, mai ales că am grijă ca frigiderul să fie veșnic la cură de slăbire (săracul, nu știe de câte ori l-am trădat; ce să-i faci, am nervii slabi când vine vorba de înghețată).  Am găsit, totuși, niște unt, margarină, câteva ouă și lapte. Ce să fac cu ele? Brusc am avut un moment proustian: congoleza pe care mi-o gătea mama.  Imediat am făcut un aluat ca pentru clătite din

300 g de zahăr

80 de grame de unt (merge și cu margarină)

2 ouă

150 ml de lapte

2 căni mari de  făină (cernută atunci)

1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie,

      amestecându-le pe toate. Apoi,  am copt compoziția în tava întinsă, la foc potrivit, cam 40 de minute.

          Când s-a răcit, am tăiat-o în formă de cuburi, pe care le-am trecut prin glazura preparată din

300 g de zahăr (cam mult zahăr am folosit azi, nu?)

200 g de margarină

50 g de cacao

6-7 linguri de lapte,

       fierte toate laolaltă, până s-a format un sirop. Bucățile proaspăt scăldate în sirop s-au răsfățat apoi pe o plajă de nucă de cocos, să nu rămână lipicioase.

Poftă bună să aveți, că eu deja mă ling pe degete!

Andreea Duduman

 


6 thoughts on “Prăjitură Congoleză

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.