Recomandare filme

Recomandare filme

1.Legea străzii

Nume original: ,,Hummingbird”

Anul apariţiei: 2013

Distribuţie: Jason Statham, Agata Buzek

Gen: Acţiune, Thriller

Durata: 1h 40min.

    Povestea unui fost militar care ajunge om al străzii. Trăieşte pe străzile Londrei ca un vagabond încercând să uite trecutul dureros. Joey râde, dansează şi bineînţeles se îneacă în băutură. Un grup de traficanţi de droguri îl ia în vizor şi va fi hăituit. Se ascunde într-o casă goală ce aparţine unui om de afaceri, îi fură identitatea şi doreşte să-i ajute pe cei ca el ( adică oamenii străzii) încercând să-i scape de sub robia traficanţilor. În acelaşi timp află că iubita lui a fost ucisă şi ceva se schimbă: Vrea răzbunare. Ziua el îi ajută pe acoliţii lui vechi de pe stradă, o  răsplăteşte şi pe călugăriţa care-i îngrijea pe nevoiaşi, încercând astfel să uite de toţi acei oameni pe care i-a ucis în războaie.

2.Delibal

Traducere titlu: ,,Miere nebună”

Anul apariţiei: 2015

Distribuţie: Çagatay Ulusoy, Leyla Lydia Tugutlu

Gen: Drama, Dragoste

Durata: 1h 57min

   Doi tineri studenţi decid să ia viaţa în piept şi să traiască după propriile reguli. Doi tineri cu, concepte de viaţă diferite.

   El: personajul liber, susţinut de familie în tot ceea ce face, mai mult sau mai puţin rebel.

   Ea: exemplul copilului conştiincios, având un singur scop, învăţătura.

  Un mister apare atunci când el dispare fără ca cineva să ştie ceva de soarta lui.

3.Iron Man

Traducere: ,,Omul de fier”

Apariţie: 2 mai 2008

Distribuţie: Robert Dawney Jr, Gwyneth Paltrow

Gen: SF, Thriller

Durata: 2h 6min

   Tony Stark, un geniu al ştiinţei moderne este capturat de către afgani. Rănit de un srapnel, chiar aproape de inimă, i-a fost implementat un arc reactor pentru a supravieţui. Tony trebuie să construiască o armă devastatoare pentru Raza (FARAN TAHIR), misteriosul lider al insurgenţilor. Ignorând cererea răpitorilor, Tony îşi foloseşte puterea minţii şi ingeniozitatea pentru a-şi construi o mega armură conectată la aparatul pe care îl avea, care îl va ajuta să supravieţuiască şi să scape din captivitate.

   Cu ajutorul asistentei sale, Pepper Pots (GWYNETH PALTROW), şi a unui militar în care are deplină încredere, Rhodey, Tony descoperă un complot perfid, cu implicaţii la nivel global. Îmbrăcându-şi puternica armură, Tony promite  să apere lumea de nedreptăţi sub noua sa identitate, Iron Man.

4.Cazul 39

Titlu original: ,,Case 39″

Anul apariţie: 2009

Distribuţie: Renee Zellweger, Jodelle Ferhland

Gen: Thriller psihologic

Durata: 1h 49min

   O asistentă socială preia cazul unei fetiţe care se presupune că ar fi fost abuzată de părinţi. Adevărul era cu totul altul. În acest film ne este prezentată puterea şi capacitatea unui copil de a manipula şi distruge lumea.

   Emily Jenkins (Renee Zellweger, actriţa distinsă cu premiul Oscar) este o asistentă socială foarte devotată şi cu experienţă, care îşi închipuie că le-a văzut pe toate – minciuni, abuzuri de tot felul. Vine ziua în care trebuie să preia Cazul 39: o fetiţă de 10 ani, Lilith Sullivan (Jodelle Ferland), abandonată de familie, tulburată şi în stare de şoc.  Zguduită de singurătatea şi inocenţa fetiţei, femeia decide să facă ceea ce nu şi-a mai îngăduit niciodată: să se implice personal. Cu speranţa în inima că face ceea ce e corect, Emily îi oferă lui Lilith un cămin fericit până să îi poată găsi o familie adoptivă.
Dar abia acum începe adevărata teroare.
Ce a împins familia lui Lilith spre punctul distrugerii? De ce oricine vine în contact cu Lilith pare să îşi piardă subit minţile?

5.Twilight

Traducere: ,,Amurg”

Anul apariţiei: 2008

Distribuţie: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

Gen: Fantasy, Dramă

Durata: 2h 2min

   Primul film din seria ,,Twilight” în care ne este prezentată povestea dintre Bella şi Edward. Bella tocmai ce se mutase în oraşul Forks-Washington. La şcoală îl întâlneşte pe Edward, un tip sobru şi foarte misterios. Acesta se îndrăgosteşte de ea, însă  un secret le pune în pericol relaţia: el şi familia lui sunt vampiri, care au renunţat totuşi la vânatul oamenilor. Bella află secretul lui, dar nu realizează că îşi riscă viaţa continuând această relaţie. Totul se complică atunci când duşmanii vampiri ai familie apar şi încearcă să o vâneze pe Bella. Va putea oare Edward să o protejeze şi să se abţină el însuşi de pofta pe care i-o provoacă mirosul ei?  Ce aventuri şi cum va evolua relaţia lor rămâne să descoperiţi urmărind, ,, Twilight Saga”

   Amurg este un roman despre vampiri pentru tineri, scris de autoarea Stephenie Meyer, fiind publicat pentru prima oară în SUA în 2005, iar în România în luna mai a anului 2008. Este prima carte din seria Amurg.

Autor:  Florentyna Hayalperest Coman

Sursa foto: Cinemagia.ro


8 thoughts on “Recomandare filme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.