Prăjitură cu vișine

Prăjitură cu vișine

Revista Rânduri cu dichis-Nr. 7/Iulie 2017

   Autor: Robert Bădică

Vă aduc astăzi în atenție această prăjitură cu vișine, deoarece este sezonul lor. Acrișoare, vin în completarea perfectă pentru aluatul dulce. Nu trebuie să petrecem ore în bucătărie să o facem, durează puțin. Nu rămân nici multe vase de spălat, pentru că totul se amestecă într-un singur bol. Este perfectă rece, scoasă de la frigider, alături de o cupă mare de înghețată de vanilie.

Ingrediente:

– 300 g. făină albă de grâu;

– 200 g. zahăr alb tos;

– un plic praf de copt;

– un praf de sare;

– un plic zahăr vanilat;

– 4 ouă;

– 200 ml. lapte;

– 100 ml. ulei vegetal (de floarea-soarelui);

– esență de rom;

– 250 g. vișine fără sâmburi.

Mod de preparare:

Într-un bol punem făina, zahărul, praful de copt, praful de sare și zahărul vanilat. Omogenizăm bine. Adăugăm apoi peste amestecul din castron ingredientele ude, respectiv: ouăle, laptele, uleiul și esența. Amestecăm până ce obținem un aluat care curge cu ușurință de pe spatulă. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așezăm deasupra aluatului vișinile date prin puțină făină. Coacem prăjitura pentru 40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Lăsăm să se răcească, porționăm și servim bucățelele decorate cu zahăr pudră.

Poftă Bună!

Advertisements

8 thoughts on “Prăjitură cu vișine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s