Bianca Petroschi, artistul plastic cu mulți ași în mânecă

Bianca Petroschi , artistul plastic cu mulți ași în mânecă

            Am întâlnit-o acum câțiva ani la o petrecere. Întâmplarea a făcut să fim așezate la aceeași masă. Îmi plac cerceii tăi, i-am zis. Da? Mulțumesc, i-am făcut dintr-o surpriză de la pufuleți.  Surpriză?! Cum să faci bijuterii din jucării primite cadou în pungile de pufuleți? Trebuie să ai un talent deosebit și mâini de artist! Atunci am aflat că se numește Bianca, este artist freelancer și se ocupă de tot ce înseamnă artă. Ea este modestă, spune că încearcă să înfrumusețeze lumea, eu o contrazic și afirm că munca ei nu se rezumă doar la o încercare. Veți vedea de ce.

        Bianca restaurează și pictează mobilier. Restaurează lăzi de zestre foarte vechi, personalizează mobilă nouă, căreia îi dă viață. Ne povestește pe blogul ei cum a redecorat camera fiului devenit adolescent. Cu migală, oferă atenție și celui mai mic amănunt, astfel încât rezultatul devine spectaculos.

       Tablourile prăfuite și uitate prin te mici ce cotlon renasc în atelierul extrem de ordonat.

   E sfârșitul primăverii. Să mergem în grădină!

       La noi în curte, toată lumea are căsuța lui, începând cu pisicile, câinii, până la vrăbiuțe, spune Bianca. Pe un perete lateral al atelierului meu de creație, sub streașină, am rezervat spațiul pentru căsuțe de păsărele, încă de acum 8-9 ani. Din când în când, se cere câte o revizie, căci nu toate rezistă la capriciile vremii și a ”vremurilor”, și mai ales la iernile grele din Moldova. În plus, ne ținem și noi în rând cu lumea, …dacă sunt la modă pensiunile, atunci să fie de 5 margarete, pentru conviețuitoarele noastre. Acum însă, mă tem că vor fi prea puține, și o să iasă ca la bâlci, cum numa’ vrăbiile știu să se sfădească.

      Am pus ieri scara, le-am coborât pe cele șubrede și m-am pregătit de lucru numaidecât.

              Dacă v-ați întrebat vreodată cum supraviețuiesc păsările care rămân la noi în țară peste iarnă, vă dezvălui acum secretul lor. Fiind nevoită să schimb acoperișul, pot să vă arăt și vouă, pe lângă munca mea, cât au trudit și vrăbiuțele să-și facă izolația la casă. Practic, a ramas doar un mic tunel în mijlocul ”vârtejului de paie”, pe care iarna, îl mai capitonează cu un rând de pene, iar în fiecare primăvară, își primenesc așternutul. Merită să le vedeți pe doamnele vrăbiuțe când se pun pe curățenia de primăvară…casuta pasarele fan

         Noroc de vișin, că mi-a ținut umbră pe așa o zi toridă, iar de data asta, fundalul sonor a fost susținut de greieri, cu o sonată, de mai mare dragul să lucrez. Am reușit să fac reparațiile, fără să le stric împletitura, că nici mie nu mi-ar plăcea să-mi strice cineva lucrările.

            Imediat ce am terminat cu reparațiile, am pregatit o vopsea de grund, pentru a începe reînfrumusețarea. Cum în materie de decorări, tehnica șervetelului, sau după cum mai este cunoscută sub denumirea de ”decoupage”, este foarte trendy, am zis că păsările mele cu ce ar fi mai prejos… casute-de-pasarele-36E inutil să vă descriu cât de frumos e să lucrezi afară. Acestea sunt momentele care nu se uită și care fac viața mai frumoasă.

      După doar un grund, lucrurile se schimbă radical. Încă 2-3 mâzgâlituri, și îl întrecem pe Van Gogh. Mi-am adus ”coșuletul cu maimuțe”, în care am o bucată de carte veche, pe care o folosesc la scrapbooking, câteva șervețele din colecție, vreo 2 culori și lac. Prin colajul pe care l-am aplicat, se izolează si crăpăturile, în plus, hârtia și lemnul sunt cei mai buni prieteni. 

          Îmi plac culorile luminoase și vesele, care îți influențează starea de spirit în mod pozitiv.

           Vrăbiuțele se bucură de casă nouă!

     Bijuteriile confecționate de Bianca spun povești. Povești despre doruri și aventuri, pasiuni și locuri iubite. Fiecare colier sau brățară te poartă în altă lume și-ți oferă atâta energie, încât te întrebi dacă nu a împrumutat din magia inelului lui Rumburak.

     Pentru evenimentele cele mai importante din viața noastră, Bianca confecționează de mână invitații, mărturii și cutii personalizate, creează articole vestimentare unicat și oferă consiliere.

        În fiecare obiect confecționat rămâne o parte din sufletul atât de bogat al acestei artiste. Urmărindu-i blogul, mă gândeam că, dacă aș scrie odată o carte pentru copii, la ea aș apela pentru ilustrații. Mulțumim, Bianca, și pentru logo-ul LpT!

Andreea Duduman

banner-site-bia-18

Advertisements

10 thoughts on “Bianca Petroschi, artistul plastic cu mulți ași în mânecă

  1. Admir oamenii care au asemenea talente, stiu cat de mult se munceste si ceea ce iese din mainile ei chiar arata intr-un mare fel.
    Multa inspiratie pentru proiectele urmatoare. Abia astept sa vad ce surprize ne rezervi.

    Liked by 2 people

  2. Urmaresc cu mare drag si interes postarile tale! Am multe de invatat si tu esti o sursa inepuizabila de inspiratie!Am pus gind rau mobilei de dormitor,e indentica cu a ta!

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s