Aventurile unei cititoare pe tocuri (7 )

Aventurile unei cititoare pe tocuri (7 )

Am început să fac conexiuni. Dacă până atunci mi se părea că Piotr și-a propus să nu rateze încă un concediu pe care să mi-l strice/complice dându-mi o altă găselniță de duzină a vreunui aspirant la statul de scriitor, totul începea să se limpezească. De data asta mai avea un motiv.

Mi-am aprins o țigară și am lăsat gândurile să-mi curgă. Speram c-o să se ducă și ele cu fumul, dar se înfigeau mai rău în mine. Din fericire, telefonul a început să sune, era doamna Sembat.

  • Mai trăiești, draga mea?
  • Îmi  cer scuze, am avut ceva treabă…dar nu v-am uitat!
  • Înțeleg, stai liniștită! Voiam să te invit la un ceai, ce zici, în cât timp ajungi?

….

Casa domnilor Sembat e una rustică, construită din cărămidă și cu un singur nivel. Are ferestre mari cu obloane de un azuriu spălăcit, aproape gri. În spatele ei se întinde o grădină imensă împrejmuită jnepeni unde doamna Sembat a plantat trandafiri de culori și soiuri felurite, iar în mijlocul ei se afla o pergolă unde cei doi bătrânei obișnuiau să-și primească invitații pe timp de vară.

Adevărul e că e tare frumos în grădina lor, nu era vorba doar de modul în care  totul e aranjat, și mirosul e cumva… unic, imposibil de reprodus, parfumul fiind completat subtil de izul răspândit de buchețelul de lavandă pe care doamna Sembat îl așeza mereu în vaza albastră din mijlocul mesei de sub pergolă.

  • Ești cam abătută, mi-a spus ea. E din cauza uni bărbat?
  • N…Nu…
  • Știi ce, nu mai am vârsta să mă ascund după deget. Când vreau să spun ceva, o spun. Tu, ești supărată din cauza unui bărbat. Nu ai cum să mă minți, am fost una din persoanele care ți-au schimbat scutecele!
  • Da… aveți dreptate…
  • Ia spune-mi care-i problema! Nu-ți fie rușine, nu mai ai cu ce să mă șochezi…
  • Nu înțeleg… de ce unii bărbați au impresia că pot reveni în viața ta… așa, pur și simplu, după ce ți-au dărâmat existența?
  • Pentru că, draga mea, mulți realizează ce au avut doar după ce l-au pierdut și-ar face orice să îl recupereze.

Mi-a făcut bine vizita asta. Parcă m-am mai liniștit un pic și totuși, mintea mea e încă vraiște. Cum am ajuns acasă am pornit radio-ul, Mika cânta despre Grace Kelly. Am auzit soneria, se pare că astăzi nu pot fi singură cu gândurile mele…

pexels-photo-196385

Va urma


4 thoughts on “Aventurile unei cititoare pe tocuri (7 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.