Viață de artist: Michael Star

Viață de artist: Michael Star

         În cluburi, el e sufletul distracției. Îl privim cu admirație și ne întrebăm cine se ascunde în spatele acelei măști de scenă. Odată, cineva mi-a spus că fiecare D.J. bun are dramul său de nebunie. Eu l-am cunoscut pe Marius Iordache, alias Michael Star, unul dintre cei mai buni artiști din domeniu din România, fără mască, și am descoperit un om cald, extrem de adaptabil, un profesionist de la care cei mai mulți au de învățat.mic

       Absolvent al Facultății de Silvicultură, și-a ascultat instinctul și a părăsit copacii în favoarea muzicii, care-i devenise deja indispensabilă. În urmă cu 20 de ani, Michael își începea careiera ca D.J. într-un club din Suceava. De atunci, a ajuns la un nivel de performanță la care unii doar visează: festivaluri, cluburi din întreaga țară și din străinătate; el nu doar mixează muzică, ci o compune. Cred că toți am dansat electrizați la un moment dat pe ritmul melodie Sari!. El nu doar vorbește și cântă în microfon, ci creează atmosferă, fie ca mc. sau prezentator de evenimente. În ținutul Dornelor, îl auzi la radio. De fapt, în munții Bucovinei, distracția poartă  mai mereu marca Michael Star.

        Însă, pentru ca toate acestea să se întâmple, nu este suficient talentul, simțul artistic sau dramul de nebunie. Este nevoie de muncă, hotărâre, pasiune. Când noi ne bem cafeaua de dimineață, Michael Star abia își strânge aparatura, fredonând încă ultimele acorduri. Zâmbește… Atâta bună-dispoziție mai rar vezi. Calm, se gândește deja la următorul eveniment ce se apropie. Dar, până atunci, mai are de înregistrat un nou episod din seria dedicată celor care își doresc să devină D.J., teorie muzicală .

        În plus, studioul de producție audio la care ține atât de mult va fi lansat oficial în mai puțin de trei săptămâni.

       Aproape toți vorbim, spune el. Ne place. Foarte puțini, însă, vorbim bine. Mulți avem aparatură bună. Foarte puțini știm să o folosim astfel încât dintr-o voce bună să obținem o înregistrare excepțională.michael star1

       Asta face el, trăiește muzica. Și oricât de obosit ar fi, sau trist, sau o problemă i-ar întuneca gândurile, trece peste. În momentul în care simte primul bpm („bătaie pe minut”, termen folosit în muzica electronică, pentru a descrie tempoul unei melodii), lasă totul; începe show-ul.

       Gândurile îi fug spre mare… Costinești… stațiunea care i-a devenit a doua casă; aici, de câțiva ani buni, zorii zilelor de vară îl prind cu microfonul în mână, în cea mai mare discotecă în aer liber din România.

Andreea Duduman

 


3 thoughts on “Viață de artist: Michael Star

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.