Aventurile unei cititoare pe tocuri 6

Miercuri, 30 august

Iată că revin la tine, dragă jurnal. Credeam că o să rămân în acea stare zen pe veci, dar m-am și înșelat. Se pare că nici măcar în Gordes nu mă pot ascunde de Jean Luc. Ce naivă am fost! Ce să mă apere aici? Lavanda? Cerul? Cei doi bătrânei simpatici, domnul și doamna Sembat?

Ce-i și mai ciudat e că a început să-mi trimită flori. În fiecare dimineață Louis de la florărie îmi bate la ușă cu câte un trandafir alb sau roșu. Azi mi-a spus: „domnul acela sigur te iubește mult, nu știu ce-a făcut, dar sigur merită o șansă…”

O șansă? După ce mi-a făcut inima franjuri pe care le-a aruncat în Sena și-apoi a pornit să defileze prin centrul Parisului noua cucerire? Abia acum când scriu asta realizez cât de clișeic sună, dar ce pot face? Sunt femeie, e normal să am pe post de călcâi al lui Ahile un bărbat.

Încerc să mă refugiez de toate gândurile care mă năpădesc în lectură… Piotr mi-a spus că m-am relaxat destul și mi-a trimis un manuscris spre a-l analiza. Mi l-a descris drept „fascinant, uimitor, viitoarea senzație” și alte adjective bombastice. Ce-i drept, romanul e bun, chiar m-a prins  și abia sunt la început.

Joi, 31 august

Un detaliu din cartea pe care o citesc nu-mi dă pace. Totul se potrivește până-n cel mai mic detaliu. Femeia aceea seamănă destul de bine cu mine. Momentul despărțirii e povestit în detaliu.

„Stăteam pe Podul Alexandru. Turiști și mașini treceau pe lângă noi. Ochii ei erau goi. Nu mai aveam ce să-i spun. Mă speriasem de perfecțiunea ei așa că am ales imperfecțiunea Sandrei. Și totuși… sufletul meu a rămas la ea, chiar dacă nu-mi place s-o recunosc…”

Jean Luc? Să fie el autorul?

Ce joc mai e și ăsta?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.