L’Atelier-culoare şi textură

L’Atelier-culoare şi textură

Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri Nr. 5 Martie 2017

   Andra şi Alina sunt două prietene pasionate de culoare şi texturi, împreună reprezintă L’Atelier, mai exact „rezultatul viziunii unui duet feminin” menit să aducă zâmbetul pe buze celor care iubesc hainele de calitate.

   1. Ce ne puteţi spune despre voi şi proiectul L’Atelier? De ce aţi ales un nume franţuzesc?
   L’Atelier a apărut în vara anului 2016 şi totul a luat naştere din pasiunea noastră pentru frumos, iar prietenia care ne leagă de foarte mulţi ani ne-a ajutat să punem bazele acestui proiect şi să ducem mai departe pasiunea noastră pentru modă. Numele brandului este franţuzesc, pentru că eu am fost fascinată de rafinamentul stilului franţuzesc, cât timp am studiat în Franţa.

  2. Ţinutele create sunt diversificate, dar curiozitatea noastră este dacă vă adresaţi unui anume tip de personalitate?
   Indiferent de personalitate, orice femeie se poate regăsi cu uşurinţă în creaţiile L’Atelier, pentru că noi nu ne adresăm unei nişe, ci publicului larg.

   3. Ce înseamnă să fii în pas cu moda? Este mai important să-ți menții stilul personal sau este vital să aderi la tendințe?
   Să fii în pas cu moda este o noţiune relativă, ideal este să porţi ceea ce te avantajează, pentru că până la urmă este o chestiune strict de atitudine. Bineînţeles că trebuie să fii la curent cu noile tendinţe, însă trebuie adaptate stilului personal.

  4. Care sunt sursele de inspirație ale unei creații vestimentare? V-aţi gândit să folosiţi motive tradiţionale?
   Deşi societatea de astăzi ne oferă numeroase informaţii vizuale din care ne putem inspira, pentru L’Atelier sursa principală de inspiraţie o reprezintă în primul rând, personalitatea fiecărei persoane. Motivele tradiţionale se regăsesc în câteva modele propuse de noi şi cu siguranţă le vom utiliza şi în viitor, fiind un detaliu din ce în ce mai solicitat de către clientele noastre.

   5. Printre creaţii se regăsesc ţinute identice create pentru mamă-fiică. Vă doriţi ca această idee să se adreseze şi pentru tată-fiu?
   Personal, ni se pare adorabil să vedem părinţii alături de copii, purtând ţinute identice. Legat de întrebarea ta, îţi dezvăluim în premieră, că pregătim şi alte surprize, care îi vizează şi pe tătici, alături de fiii lor.

  6. Care este importanța culorii într-o creație vestimentară? Cât de importante sunt detaliile? Care este legătura dintre accesorii și rochie?
   Culorile sunt importante în procesul de creaţie al unei piese vestimentare, deoarece ele transmit trăirile afective ale persoanei care o poartă. Detaliile, la fel ca şi accesoriile sunt foarte importante, deoarece în final ele fac diferenţa dintre banal şi sofisticat.

  7. O parte din creaţiile voastre pot fi comandate de pe emag.ro. Ce surprize ne rezervaţi? O extinderea proiectului sau o nouă colecţie?
   L’Atelier este într-un proces continuu de extindere şi perfecţionare. Cu siguranţă, va urma atât o nouă colecţie, cât şi alte provocări, asemănătoare colaborării cu Emag.

  8. Ce recomandaţi femeilor să poarte anul acesta?
   La nivel cromatic, cei de la Institutul Pantone au decis că “Greenery” să fie culoarea care primează în 2017. Cu toate acestea, se menţin în top şi nuanţele de roz, de la roz pudrat până la roz fucsia şi neon. Ca şi piese vestimentare, fustele plisate rămân piese-statement în acest sezon, putând fi utilizate atât în ţinute office, smart casual cât şi elegante. Volanele, mânecile voluminoase bufante, jabouri sunt doar câteva elemente care vor fi în trend şi în sezonul care urmează.

 Mai multe informaţii despre produsele L’Atelier puteţi găsi pe pagina de facebook.com/latelier.targoviste/ sau pe emag.ro

Autori: Milica Drăgan şi Coman Iasmina

Photo credit : Harabagiu Alexandru, Bogdan Moiceanu Photography și L’Atelier


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.