Nopţi la Monaco de Nataşa Alina Culea-Fragment

Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri Nr.3 Ianuarie 2017

Nopţi la Monaco de Nataşa Alina Culea-Fragment

Autor Nataşa Alina Culea

n2

Nika, ascultă-mă pentru că o să-ți spun doar o singură dată. Nu am nevoie de corpul tău, stai liniștită, este o marfă ieftină cu care e plină Brazilia. Nu am făcut decât să-ți arăt ce te așteaptă dacă vei continua pe drumul ăsta. Știu că este prima ta încercare, ești mai amatoare ca un copil prins la furat. Șterge-ți nasul, te rog. Nu toți bărbații vor fi ca mine și cred că nu ai nici cea mai vagă idee în ce ai intrat. Renunță acum, cât mai e timp și viața asta nu te-a pervertit de tot. Poți face orice altceva. Al naibii Giovanni! Ce idee genială a avut! Unde te-a găsit? Din ce gaură de șarpe te-a scos?

Nu aveți niciun drept să mă judecați! Niciunul! Cine vă credeți? se repezi ea să spună printre suspine.

Spune-mi Carlos, la naiba!

Carlos, la naiba! își aminti fata că are simțul umorului pitit pe undeva prin ungherele sufletului.

    Carlos izbucni în hohote de râs, la fel ca în parcare. Același râs frumos care a topit imediat atmosfera tensionată. Râdea cu atâta poftă încât îi venea și ei să râdă cu el, dar cu o singură condiție: doar dacă putea să și plângă în același timp. Nu înțelegea, dar simțea că poate să aibă încredere în el, chiar și în don Giovanni. Lumea bărbaților avea niște reguli pe care ea abia le înțelesese.

   Acum ce naiba fac? se gândea ea. Să renunț, să mă întorc cu coada între picioare? Să continui? Să fac sex cu el? Nu este ca și cum aș fi vreo virgină! Și ce altceva ar fi de făcut? Să aștept un bărbat care să vină călare pe un cal alb? Un bărbat care să mă iubească așa cum sunt? Fleacuri, prostii de fete visătoare. Viața este așa cum este, iar a mea este mai grea ca a altora pentru că am venit pe lume cu stângul. Dacă ar fi să încep să fac sex pentru bani, Carlos este cel mai potrivit. Alte fete nici n-ar visa să ajungă într-o cameră de hotel cu el. Poate că dacă fac sex cu el o să înceteze și cu râsul ăsta insuportabil! Ce-ar fi să învăț regulile jocului și să-l bat la el? Poate că l-au inventat bărbații, dar ei încă nu m-au cunoscut pe mine. Am parcurs un drum lung și nu voi mai da înapoi…

Ai documentele pregătite?

Nika ştia la ce se referă. Se lumină la faţă. Scoase repede contractul din geantă şi îl puse în faţa lui. Scoase şi un pix.

   Carlos se aşeză în fotoliu şi începu să citească. Stătea cu cotul îndoit pe masă, iar vârfurile degetelor îi atingeau tâmpla dreaptă. Era atât de linişte încât puteai auzi rafalele aerului condiţionat. Așa trecură vreo zece minute. Nika aştepta să termine de citit. Spera să semneze fără a o mai chinui, deși îi era greu să creadă că întâmplarea va avea un deznodământ fericit. Nu se aştepta să fie atât de uşor. Asta dacă era considerat uşor să plângi ca o toantă, să fii umilită de un bărbat necunoscut, după ce ai străbătut jumătate din globul pământesc ca să-l găsești.

După ce termină de citit și ultima pagină, fără să se mai uite la ea, Carlos luă pixul şi semnă apăsat.

— Va exista un act adiţional la acest contract, aşa să-i spui lui Giovanni. Secretara mea îl va contacta și-i va trimite modificările pe care le vreau. Asta este tot. Poţi să pleci. Doar pentru asta ai venit, nu?

   Nika nu mai știa pentru ce venise, dar luă documentul semnat și-l băgă înapoi în geantă. Nici nu știa dacă ar trebui să se bucure sau nu. Simțea că trebuie să dea ceva la schimb pentru ceea ce primise de la el atât de neașteptat. Nu există acțiune fără reacțiune, nu? S-a întors către Carlos şi a început să-şi descheie nasturii cămăşii, apoi şi-a dat jos fusta strâmtă, lăsând-o să alunece pe mochetă. Avusese timp să reflecteze în timp ce el citise contractul; a înţeles că ăsta va fi adevăratul ei rol, a înţeles adevăratul plan al lui Giovanni, a înţeles şi generozitatea lui Carlos și a decis să facă parte din joc.

   Cred că voi fi o curvă. Nu asta am visat, dar se pare că asta au astrele-n plan pentru mine. Voi fi o curvă de Malta — una al naibii de singură și, poate, tristă uneori. Voi începe cu el. Destinul a aruncat zarurile în locul meu. Am avut noroc de data asta, cu el chiar ar putea să-mi placă. Nu este cel mai amabil bărbat de pe pământ, dar m-a ajutat mai mult decât credeam inițial. Trebuie să fac asta, apoi va fi din ce în ce mai uşor, va fi rutină; voi învăța din mers, așa cum am făcut și până acum… îşi spuse ea încercând să-şi păstreze calmul și să-și liniștească tremuratul mâinilor.

    Veni lângă el şi începu să-i deschidă nasturii cămăşii albe, la fel cum făcuse cu a ei. Apropierea de el era diferită față de cea a lui Sidar. Carlos o intimida serios, avea un fel de a fi foarte greu de pătruns. Părea imprevizibil și impulsiv, îi demonstrase asta deja: ori o chinuia cu plăcere sadică, ori îi dădea cu generozitate tot ceea ce voia, nimic pe mijloc. Nika i se aşeză în braţe şi se miră de naturaleţea potrivirii dintre corpurile lor. Inima îi bătea tare ca a unui animal hăituit și ajuns la capătul puterilor, care se decisese să se predea vânătorului. Carlos respira puţin mai greu, era singurul lucru pe care-l putea observa ea. Altminteri, expresia feţei lui rămăsese impenetrabilă. El îi urmărea cu atenție fiecare mișcare, dar continua să tacă. Nika încercă să îi deschidă cureaua de la pantaloni. O încercare eșuată. Încă una. Nu renunță.

Ale naibii mecanisme! Zici că-i centură pentru păstrarea virginității! se enervă ea, căutându-i febrilă dezlegarea ghicitorii.

Opreşte-te… îi spuse el, oprindu-i mişcarea mâinii mici. M-am înşelat, eşti făcută pentru asta. Poţi să pleci.

Nika se opri nedumerită. O umilea iar. Cum putea să o refuze chiar acum? Se întreba unde greşise. Se simțea respinsă până în vârful unghiilor de la mâini și de la picioare.

Cred că este impotent! Numai din cauza curelei, că altfel sigur nu mă refuza…

Draga mea, îmi permit să-ţi dau niște sfaturi. Nu obișnuiesc să le dau cu atâta mărinimie, dar tu nu ai nici cea mai vagă idee despre ce este vorba aici. Data următoare, cu bărbatul următor, să nu mai procedezi aşa. Nu este nevoie să te culci cu toţi, unii vor accepta suma de bani pe care sigur o ai pregătită. Să nu faci asta decât în ultimă instanţă, ai înțeles? Bărbaţii sunt mai proşti decât ai tu impresia. O femeie deşteaptă îi poate face să semneze ce document vrea fără să-şi scoată nici bluza de pe ea. Învaţă să flirtezi, ești mai seducătoare ca Sfânta Maria. Arată-le că ei au nevoie de tine, nu tu de ei, crede-mă, vor veni singuri. Te rog să nu mai plângi, iar dacă ții neapărat să o faci, nu aşa. Fără sforăituri şi fără muci. Doar lăcrimezi puțin uitându-te în ochii lor. Uite, ţi s-a prelins şi machiajul pe faţă. Hai, pune-ţi pantofii înapoi în picioare, nu e nevoie să arunci cu ei de pereţi, este de prost-gust. Cumpără-ţi alţii, abia mergi pe ei! Şi nu-i mai aborda dimineaţa, au şi bărbaţii cochetăriile lor, vor să fie văzuţi la luminile palide ale restaurantului preferat, ăsta este doar un exemplu, ideea este să fii pe teritoriul lor deoarece acolo se simt stăpâni pe sine. Niciun bărbat nu este mai vulnerabil decât atunci când este complet relaxat. N-o mai face pe deşteapta, este un mit să crezi că bărbaţii apreciază deşteptăciunea unei femei, suntem mult prea egocentrişti pentru asta. O rochie mulată, o femeie care pare vulnerabilă, cu un aer vag de gâscă pierdută de cârd, asta este ceea ce trebuie să mimezi. Bărbaţii iubesc cu ochii, foloseşte corpul ăsta fenomenal cu care te-a înzestrat natura, dar învaţă să mergi drept, cu capul sus, cu o graţioasă curbură a gâtului. Gândeşte-te la Monica Bellucci, ce știu eu, ia-ți un model feminin ca punct de reper, ai mare nevoie. Nu mai fi așa de agresivă, bărbații sunt stăpânii agresivității, așa nu faci nimic altceva decât să-i enervezi degeaba. Nu te mai avânta în luptă pentru că o să pierzi, du-te în partea unde stau femeile și cucerește de-acolo. Tu trebuie să le amintești de maică-sa sau de o mamă ideală, să fii blândă, feminină, să te interesezi de tâmpeniile pe care ei le debitează, să le acorzi importanță, să fii copleșită de puterea lor fictivă.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Librex.ronopti-la-monaco

Advertisements

One thought on “Nopţi la Monaco de Nataşa Alina Culea-Fragment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s