Bulgări de freamăt

         Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri Nr.3.Ianuarie 2017

Bulgări de freamăt

Autor Rodica Pușcașu

    Nu era decât Dumnezeu pe plajă în noaptea aceea de Crăciun. Arunca cu bulgări de freamăt în mare, iar valurile păreau să nască odăi încondeiate. Noi stăteam ascunşi în cort, cu chitara care ne făcea imuni la tot ce era concret. Nici noi nu ne mai reduceam la concret… nu mai ştiam de când… poate că din momentul în care montasem cortul; atunci am devenit vise, iar noaptea şi-a întins aripile peste noi.
Era frig… frig de la strunele care se ridicau sălbatic spre degetele tale… iar noi nu făceam decât să îl pândim pe Dumnezeu printr-o spărtură făcută în cort.
– Tulbur vise! Două la preţ de unul! strigă un fulg de nea rătăcit pe plajă.
Tu ai aruncat cu un adidas în el ca să îl alungi. Nimic nu tulbura visul nostru… nici măcar Dumnezeu, mult prea ocupat să atingă valuri cât mai îndepărtate şi cât mai înalte cu bulgării de freamăt.
Fredonam iubire… una pe care luna îşi leagăna rochia lungă şi subţire din voal… iar Dumnezeu, vrând să danseze şi El, scapă timpul din buzunarul hanoracului. Timpul se umflă şi suflă peste noi; file albastre, îngălbenite, de calendar se împrăştiară pe plajă, prin zăpadă, într-un decembrie atât de gol, încât toate visele se lăsară uşor, pe fundul mării agitate.
-Unde-o fi fulgul de nea… să tulbure decembrie, măcar un pic…?
Îmi aduc aminte că l-ai alungat şi încet, încet, am devenit atât de concreţi, încât nici casiera de la ghişeul de bilete nu ne mai înțelegea.
O clipă nemişcată… apoi trenurile noastre au străpuns, prin zăpadă distanţele în direcţii opuse… iar pe plajă… nu era decât Dumnezeu, mult prea ocupat cu bulgării de freamăt… Se apropie din nou Crăciunul, dar Dumnezeu nici acum nu ştie că a scăpat timpul din buzunarul hanoracului.

Autor Rodica Pușcașusnow-globe-1931044_960_720

 

          

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.