Env Ral:Pictură pe pietre-Poveşti în culoare- martor mut al vieţii

   Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri Nr.2 Decembrie 2016

Env Ral:Pictură pe pietre-Poveşti în culoare- martor mut al vieţii

Autor: Coman Iasmina şi Drăgan Milica

   Am descoperit de curând un talent ce nu poate rămâne necunoscut-Pictură pe pietre. Având în vedere că este o noutate şi pentru noi, probabil şi pentru mulţi dintre voi, vom încerca să vă dezvăluim câte ceva prin cuvintele posesoarei talentului pietrelor pictate, care a acceptat invitaţia noastră de-a o descoase.

   Bună! Având în vedere că sunt mulţi cei care nu te cunosc, şi noi te-am descoperit de curând, aş vrea să ne spui câteva cuvinte despre tine.

evarl

1.Cine este Env Ral? Câteva cuvinte despre tine.

Env Ral:  Locuiesc în Bucureşti. Am început să lucrez din studeniţe ca ziarist, apoi în agenţii de media ca PR., ulterior intrând în domeniul cazinourilor iar, în ultimii ani am condus o firmă de pariuri sportive. În tot acest timp am lucrat diferite obiecte hand made, am pictat şi chiar am făcut ilustraţie de carte („ Artista”-Autor buna mea prietenă Ungureanu Adriana).artista3

2. De unde a pornit ideea să pictezi pietre? Au o semnificaţie pietrele pentru tine?

Env Ral:În concedii îmi plăcea să adun cu băiatul meu câte o piatră ca şi amintire. Iar în timpul liber scriam pe ea data sau locul de unde o luasem. În timp am început să le pictez şi să le dăruiesc prietenilor. Aceştia mă întrebau ce am cu pietrele, la început nici eu nu ştiam să-mi răspund, apoi în timp am înţeles că piatra este un martor mut al vieţii, în ea găsim acea energie pozitivă necesară echilibrului.

pietre-pictate3

3.Ce fel de pietre foloseşti? Se poate folosi orice piatră?

Env Ral:Orice piatră sau cel puţin eu folosesc toate pietrele care îmi inspiră ceva.

4. Vopseau este una specială? Există un tratament al pietrelor înainte şi după?

Env Ral:Sunt diferite păreri cu privire la tratamentele care se aplică pietrelor. Eu una le aleg sau ele mă aleg pe mine apoi le aduc acasă le spăl şi le las să se obişnuiască cu mine . Materiale folosite, începând cu tempera, guaşa şi acrilic până la markere de diferite culori, şi bineînţeles lacul special de piatră care să i păstreze frumuseţea iniţială a culorilor protejând mică operă de artă de factori externi precum- lumina solară sau diverse lovituri.

pietre-pictate-2

5. Este un hobby-de relaxare sau un job?

Env Ral:În acest moment este un hobby care aduce bucurie mie şi celora care le dăruiesc. Îmi place să ascult, să înţeleg ce simt oamenii din jurul meu şi apoi să creez pentru fiecare în parte o poveste transformată într un obiect de decor.

6.Desenele de pe pietre simbolizează ceva anume sau este doar imaginativ?

Env Ral:Povesteam unei prietene despre napi, câte de impresionată sunt de calităţile nutritive etc. Am plantat napi, în câteva luni aveam nişte tije imense care m-au răsplătit cu nişte flori de un galben pur. Am făcut poze şi apoi m-am apucat de pictat o piatră superbă la care ţin enorm: ”flori de napi”. Natura îmi spune povestea ei, eu o colorez.

pietr-pictate-1

7. Pot fi oferite cadouri? Sunt un fel de suveniruri?

Env Ral:Da, sunt cadourile ideale, fiind mini poveşti pictate, având un rol decorativ clar marcat de pictură în sine, emanând sentimente pozitive, piatra este un suport natural, deci Eco, nu se deteriorează uşor şi pot fi la fel de impresionante în curte, dar şi în living room.

8. Dacă cineva vrea să comande un astfel de cadou unde poţi fi contactată?

Env Ral:Pe Facebook Env Ral „ pietrepictatesialtepacate”

pietre

În fiecare an Env Ral face o donație pentru artă- prin pictură, ilustraţie. Dacă sunt scriitori care vor ilustraţie de copertă gratis, sau alţi doritor, puteţi contacta la următoarele adrese: Ralucatana@yahoo.com, sau pe pagina de Facebook: pietrepictatesialtepacate

Mulţumim că ai avut amabilitatea de-a accepta să ne răspunzi la câteva întrebări.

Autor: Coman Iasmina şi Drăgan Milica

 


2 thoughts on “Env Ral:Pictură pe pietre-Poveşti în culoare- martor mut al vieţii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.