Chifteluţe de porc cu salată orientală

Chifteluţe de porc cu salată orientală

Autor: Robert Bădică

Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri Nr.2 Decembrie 2016

Ingrediente:

Pentru chiftele:

– 500 g. carne de porc tocată;

– 2 cepe tocate mărunt;

– 2 cartofi trecuţi prin maşina de tocat;

– un căţel de usturoi tăiat mărunt;

– 2 ouă;

– sare, piper.chiftelute

Pentru salată:

– 500 g. cartofi;

– 2 morcovi;

– 200 g. castraveţi muraţi;

– 50 g. ardei graşi muraţi;

– 2 linguriţe oţet;

– 2 cepe;

– 2 linguri ulei de floarea soarelui;

– sare piper.

Mod de preparare chifteluţe de porc: Într-un bol încăpător punem carnea tocată de porc, cartofii trecuţi prin maşina de tocat, usturoiul tăiat şi cepele. Amestecăm bine cu mână (dacă nu vreţi să vă murdăriţi puteţi folosi o lingură de lemn sau o spatulă de silicon. Merge la fel de bine). Punem ouăle, sarea şi piperul după gust şi mai amestecăm încă o dată bine. Încingem într-o tigaie puţin ulei şi prăjim chiftelele după ce le-am format şi le-am dat prin făină. După ce s-au prăjit bine, le scoatem din ulei pe şerveţele absorbante.

Mod de preparare salată orientală: Fierbem cartofii şi morcovii până furculiţa pătrunde uşor în ei. Le scoatem din apa fierbinte şi le lăsăm să se răcorească puţin. După care le decojim de coajă şi le tocăm cubuleţe. Apoi, le punem într-un bol destul de mare (aveţi grijă să fie încăpător, astfel la amestecare ingredientele nu vor sări pe masă, pe jos şi eu ştiu pe mai ce). Castraveţii, ardei muraţi în oţel şi ceapa le tocăm cubuleţe mărunt. Adăugăm ingredientele peste cartofii şi morcovii fierţi. Punem, de asemenea oţetul, sare şi piperul după gust şi preferinţe. Omogenizăm şi servim cu chifteluţele rumene de porc.

Aşa-i că v-am făcut poftă? Enjoy!

Sfat culinar: dacă vreţi să faceţi prăjitura guguluf şi nu aveţi forma specială, puteţi folosi o tavă rotundă normală în mijlocul căreia puneţi un borcan, tapetat cu făina. Va avea aceeaşi forma ca un guguluf normal.

Autor Robert Bădică

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s