Cartofi gratinaţi-delicaţi şi gustoşi

Cartofi gratinaţi-delicaţi şi gustoşi

Autor: Robert Bădică

Cartofii gratinaţi sunt un preparat foarte uşor, dar care poate completa perfect

o friptură de porc, miel sau vită. Se prepară simplu şi sigur o să dispară rapid de

pe masă!

Ingredientecartofi-gratinati
– 500 grame cartofi;
– 100 grame brânză sărată, rasă;
– 2 ouă
– 100 grame smântână
– 1 linguriţe ulei;
– pătrunjel;
– sare, piper;

Mod de preparare:
1) Punem cartofii întregi la fiert pentru 15, maxim 20 de minute.

2) După ce s-au fiert, îi decojim şi feliem.

3) Într-un bol amestecăm brânza rasă cu ouăle, smântâna, sarea şi piperul.

4) Ungem o tavă cu ulei. Apoi, aşezăm un strat de carofi, unul de compoziţia cu
brânză, unul de cartofi, unul din compoziţia cu brânză, şi tot aşa până terminăm
ingredientele. Deasupra se poate turna un ou bătut cu puţină sare, pentru a se
rumeni frumos.
5) Încălzim cuptorul la 180 de grade şi băgăm tava pentru circa 1 oră, dar timpul
de coacere poate să difere de la cuptor la cuptor.
6) Scoatem tava şi decorăm cu pătrunjel verde tocat.

Poftă Bună!

Autor : Robert Bădică

Revista Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri.Nr.1-Noiembrie 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s