Pizza cu ardei şi caşcaval

Pizza cu ardei şi caşcaval

Autor: Robert Bădică

Ingrediente:

Aluat:

-faină cât cuprinde (cca. 500 g.);

-25 g. drojdie proaspătă;

-2 linguri zahăr;

-2 ouă;

-6 linguri ulei;

-2 căni cu apă călduţă;

-puţină sare.pizza1

Topping:

-100 g. cârnăciori afumaţi tăiaţi rodele;

-100 g. ardei roşu tăiat cubuleţe;

-100 g. salam Victoria tăiat cubuleţe;

-100 g.caşcaval ras;

-sos de roşii.

Mod de preparare:

Aluat:

   Drojdia o frecăm cu zahărul până devine lichidă. Apoi, adăugăm ouăle si uleiul. Amestecăm bine, dupa care adăugăm apa, sarea şi făina. Compoziţia nu trebuie să fie foarte tare. Aluatul astfel obţinut, se împarte egal în două bucaţi. Întindem fiecare bucată şi le aşezăm în două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Înţepăm din loc în loc aluatul cu furculiţa.

   Deasupra aluatului întindem un strat de sos de roşii, după care punem toppingurile şi dăm pizzele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până ce se coc frumos şi uniform.

  Dacă nu ai timp liber sau pur şi simplu nu vrei să faci aluatul- înlocuieşte-l cu felii de păine toast. Pizza va fi la fel de bună!

Poftă bună!

Autor: Robert Bădică


4 thoughts on “Pizza cu ardei şi caşcaval

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.