Andreea Ban-culoare şi stil

Andreea Ban-culoare şi stil

color-me-chic-art-andreea-ban-5

        Bună, Andreea!

      Îţi mulţumim că ai răspuns provocării noastre de a te cunoaşte altfel. Te-am descoperit prin intermediul cărţii tale „Încă o dorinţă”, a blogging-ului, însă mai nou cochetezi şi cu pictura pe tricouri. Suntem nerăbdătoare să aflăm ce se ascunde în spatele pasiunii tale.

      1.Spune-ne cum ai ajuns să faci câte puţin din fiecare. Ce anume te-a motivat să diversifici genurile?

            Bună, dragilor,

      Vă mulțumesc și eu pentru invitație. Este o plăcere, ca de obicei!Dacă mi-ar fi spus cineva acum zece ani că voi scrie o carte, că voi strânge în jurul blogului meu atâția oameni minunați, că voi reveni la prima mea pasiune, pictura, și că vor fi persoane dornice să-mi poarte desenele, aș fi râs. Ce-aș mai fi râs! Apoi, aș fi căzut puțin pe gânduri. E o vorbă, niciodată să nu spui niciodată. Dacă mi s-ar spune acum că peste zece ani voi reveni la specializarea mea de bază, sunt inginer, nu aș mai râde. Aș spune doar: vom vedea. Cred că tot ce ni se întâmplă, ni se întâmplă cu un scop. Alegerile pe care le facem azi, oamenii pe care îi întâlnim, totul ne duce către acel ceva care ne este menit. În cazul meu, nu a fost nimic planificat – acum scriu, mâine desenez sau mă apuc de blogging. Nu. Totul a venit natural și, cumva, s-au completat una pe cealaltă. De când mă știu caut un drum al meu, unul de la care să nu mă abat. Nu aș putea spune că l-am găsit, drumul meu spre Mecca este unul tare ocolit, dar cu fiecare pas pe care îl fac, învăț ceva nou. Poate că motivația a fost dorința de a învăța, de a acumula experiență. Cumva, toate activitățile mele se leagă. Până și perioada în care am lucrat în domeniul decorațiunilor și articolelor party a fost una de inițiere. Pe atunci am prins gustul fotografiei (dar asta e altă poveste). Cum am ajuns să fac câte puțin (sau mai mult) din fiecare? Fiind deschisă la oportunități.

     2.De ce pictură pe tricouri şi nu altceva?

     Povestea cu pictura pe tricouri a pornit dintr-o joacă. Era ziua băiețelului prietenei mele și nu știam ce cadou să îi cumpăr. În perioada aceea s-a întâmplat să văd un tutorial pe Youtube cu un tricou pe care era pictat semnul lui Batman și iată ideea. Am cumpărat un tricou, niște vopsele pentru materiale textile de la Diverta, pensule și așa am ajuns să pictez primul tricou. Nu a fost ușor deloc, dimpotrivă. Am muncit la el câteva ore bune – de la tipar și până la ultimele tușe de culoare. Dar mi-a plăcut atât de mult rezultatul final, că m-am gândit la un nou model pentru mine. De aici și până la a picta tricouri pentru prieteni a fost doar un pas. Iar partea care mi-a plăcut foarte mult și cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am continuat să pictez tricouri, e faptul că alături de desen e semnătura mea. Tricourile sunt picturi purtabile (și rezistente în timp).color-me-chic-art-andreea-ban-3

  1. Ce sfaturi ne dai despre confecţionarea lor? Foloseşti anumite materiale? Ce tip de vopsea este recomandată pentru textile? Sunt uşor de realizat?

    Folosesc tricouri din bumbac. Se găsesc în magazine în diverse modele și culori. Eu le prefer pe cele de la H&M, îmi plac foarte mult materialele și modelele lor. Sunt mai feminine și se simt foarte bine la atingere. În general, orice vopsea pentru materiale textile este OK. Am avut vopsea de la Diverta care a rezistat foarte bine – primele tricouri au fost pictate cu acea vopsea și culorile rezistă și acum (a trecut mai bine de un an). Vopselele pe care le-am descoperit în magazinele de specialitate și pe care le folosesc în mod curent, sunt cele de la Jacquard. Sunt și alte mărci, desigur, Deco Textil, Pebeo etc. Fiecare ar trebui să le testeze atunci când e la început pentru a descoperi vopseaua care i se potrivește.

     Dacă sunt ușor de realizat? Aici nu am un răspuns concret. Da și nu. Depinde de desen, depinde de stilul fiecăruia. Da, e ușor să desenezi o floare, spre exemplu. Câteva petale, o codiță și frunze. Folosești roșu, galben și verde. Din câteva mișcări desenul e gata. Dacă vorbim de desene ceva mai complicate, se schimbă situația. Mie îmi plac desenele complexe, cu umbre, lumini, care dau senzația de 3D și acestea nu sunt chiar ușor de realizat. Unele sunt foarte migăloase și necesită multă răbdare și atenție la detalii. Uneori am impresia că sunt prea tipicară, chiar mi s-a spus asta. Dar nu am ce face, un tricou trebuie să arate bine și dacă e nevoie să revin cu retușuri pentru a căpăta forma pe care o doresc, voi face negreșit acele retușuri. Asta se întâmplă de obicei la tricourile la comandă, unicate, cele pe care le fac de la zero, de la pregătirea tiparului, și la care nu știu decât vag cum ar trebuie să arate la final. În timp ce desenez îmi vin idei, mă adaptez cu fiecare tușă de culoare.

  1. Te-ai gândit să îţi promovezi tricourile cu ajutorul filmuleţelor pe youtube în care să înveţi şi pe alte persoane să picteze?

    Da, m-am gândit la asta. Chiar am avut o tentativă cu unul dintre tricouri. M-am filmat în timp ce pictam buzele lui Audrey Hepburn și câteva litere dintr-un citat. Pe atunci nu știam să editez, am pus clipul în două variante, cel filmat în timp real și unul rapid, cu fast forward, pentru cei care nu au răbdare (îl găsiți pe canalul meu http://youtube.com/andreeaban). Cu fiecare tricou pictat am învățat mici trucuri, am experimentat modele diverse și cred că mai am de învățat una alta până la a mă apuca să-i învăț pe alții. Dar poate voi reveni cu un clip nou, un tricou pictat cap-coadă. Trebuie să găsesc un model potrivit pentru asta. Nu de alta, dar va trebui să editez clipul să ajungă la câteva minute, iar a scoate câteva minute din câteva ore de pictat, nu e chiar ușor. Dacă îmi veți urmări canalul de youtube, veți afla primii când se va întâmpla acest lucru. 😉

color-me-chic-art-andreea-ban-4

       5.   În afară de pagina de facebook Color Me Chic Art, creaţiile tale pot fi găsite şi în alte locaţii?

   În acest moment, tricourile pot fi găsite (comandate) doar pe pagina dedicată, Color Me Chic Art. Dacă vor fi schimbări, noutăți, le voi anunța pe pagină.

  1. Te-ai gândit să te extinzi şi să colaborezi cu alţi artizani?

    Momentan, nu. Mi-ar plăcea să încerc eu alte idei, să pictez și pe alte obiecte. Asta nu înseamnă că nu sunt deschisă la propuneri. Cine știe ce va fi mâine?!

color-me-chic-art-andreea-ban-1

  1. Ce alte dorinţe mai ai de împlinit? Ne pregăteşti alte surprize în viitorul apropiat?

    Dorințe? Ufff, câte sunt!!! Întotdeauna e o dorință de împlinit. Una, mai multe. Mi-ar plăcea să am timp să fac tot ce mi-ar plăcea să fac. Mi-ar plăcea să mă pot clona, știți, să fie o eu care să scrie, una care să picteze, alta care să se ocupe de bloguri, alta de social media. Și să nu o uităm pe cea care să citească. Acea clonă a mea ar fi cea mai fericită. Dacă pregătesc surprize? Da, dar nu zic, nu ar mai fi surprize. 🙂

    Aşteptăm cu nerăbdare şi alte veşti despre ceea ce faci, o nouă carte sau un alt proiect în care ai pus suflet. Suntem cu ochii pe tine şi ne pregătim pentru „încă o dorinţă”.

     Vă mulțumesc pentru că-mi sunteți alături și vă doresc mult succes în noul proiect! Să iasă așa cum vi-l doriți (apropo de dorințe)! Vă îmbrățișez cu drag, pe voi și pe cititorii voștri minunați.

 Mai mult imagini se pot regăsi pe pagina de facebook: Color Me Chic Art

Autori: Drăgan Milica şi Coman Iasmina


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s