Turcia pas cu pas

Turcia pas cu pas

Autor: Cosmin Lazăr

    Turcia este una din țările aflate în strânsă relație cu România, datorită istoriei, legătură valabilă și astăzi, legătură pe care nu o putem nega. Cele două nații au elemente culturale, gastronomice, lingvistice comune. Imperiul Otoman și, mai apoi, Turcia ne-au influențat în mod direct și nu numai negativ. La urma urmei, ce fel ar fi arătat România dacă nu am fi fost sub autoritatea Înaltei Porți timp de secole? Mai bine sau poate mai rău?

    Însă scopul acestei rubrici nu este acela de a face dezbateri politice, ci dimpotrivă. Îmi doresc doar să prezint o altă față a acestei lumi pe care o găsesc încântătoare, extrem de fascinantă. Vă voi împărtăși mai multe legate de cultura, muzica, literatura, gastronomia, tradițiile, istoria Turciei.Și poate voi reuși să vă conving că turcii nu sunt doar niște contropitori, niște oameni însetați de sânge și de putere.

    Așa că vă voi invita într-o frumoasă călătorie pe niște meleaguri nu foarte îndepărtate, vă voi invită să descoperiți ceea ce se ascunde dincolo de voalul de mătase al trecutului ce învăluie Turcia. Vă invit să mă însoțiți în această explorare a Turciei pas cu pas…Citiţi primul aricol aici

Sursa fotografiei: mbtg.org.

Autor: Cosmin Lazăr

 

 


One thought on “Turcia pas cu pas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.